Koll på den bästa lösningen

Kunderna behöver hjälp med material och transporter till byggprojekt. Då tar säljaren Christer Persson på Swerock, ett bolag i Peabkoncernen, fram det främsta alternativet.

– Jag är en problemlösare. Med hjälp av materialkunskap, erfarenhet och omvärldskoll kan jag ge våra kunder den bästa lösningen, säger Christer.

Kunderna bygger allt från vägar till sjukhus. Till projekten behöver de betong, grus och berg. De vill ha hjälp med transporter och maskiner. Christer gör analyser och beräkningar till projekten innan de drar igång. Han arbetar mycket på egen hand, men har tät kontakt med projektens platschefer, de tar över underlagen när han räknat färdigt. Närheten till kollegorna inom Peab är värdefull.

– Kulturen är väldigt lättsam. Peab är inte hierarkiskt, alla pratar med alla.

Med blick för hållbarhet

Han är den gymnasieutbildade träteknikern som gått vägen via transportledning och återvinning till säljare – dessutom har han arbetat med skapa en gigantisk park.

– Det var ett spännande projekt där vi tillverkade tusentals ton specialjord för exotiska träd. Då måste vi ha rätt kunskaper och material, säger Christer.

Innan han började på Peab var han platschef på en återvinningsstation där han arbetade med recycling av asfalt och betong. Därifrån har han tagit med sig erfarenheter till Swerock.

– Peab ligger långt framme i hållbarhetsarbetet. När det gäller recycling går snart allt att återanvända. Kraven utifrån på miljö och hälsa höjs hela tiden. Större kunder är också medvetna och ställer krav på certifieringar, fordon med mera.

Det gäller att hänga med

En säljare måste ha koll på förändringar. Genom olika utbildningar hjälper Peab Christer att hänga med. Hans specialkunskaper kan öppna upp för nya områden.

Eftersom Christer gillar att prata med människor och hitta lösningar trivs han med säljarrollen. Hans kunskaper om material är a och o.

– Gruset i olika täkter har olika egenskaper. Det gäller att veta vilken sort som passar bäst och det tar tid att lära sig, säger Christer.

Det händer mycket inom hans område. Peab hjälper honom att hålla sig uppdaterad kring lagar, branschregler och innovation.

– Det skulle vara spännande att arbeta med utveckling av material och hitta fler användningsområden för grus, berg och jord. Man kan utveckla processer och skapa speciallösningar. Går det att byta ut vissa delar mot några som är billigare och bättre?

Från kontoret till skogen

Christer är hängiven jägare – han har jagat sedan han var nio år. Idag kan han kombinera jobbet som säljare med att vara ute i skog och mark flera dagar i veckan.

Christer har hundar som vill komma ut i det fria och jaga tillsammans med honom eller jaktlaget. Jakten skapar en gemenskap som betyder mycket. Då är det skönt att det är nära från Swerocks kontor i Malmö ut till skogarna i Skåne. Det tar bara tjugo minuter att köra ut till Börringe kloster där det finns gott om vildsvin och hjort.

– Jag känner en frihet i mitt jobb och hinner med det jag ska göra. Och all min fritid går till jakt. Balansen mellan arbete och fritid fungerar fint, det är viktigt för mig, säger Christer.

Res vidare med Peab

Vi hoppas att du hittat några intressanta vägar att resa. Vi vet också att ingen väg är den andra lik.

För oss på Peab är varje medarbetare unik. Vi lyssnar och ger dig chans att utvecklas i den riktning du vill. Det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån. Vi vill gärna att du följer med oss.

GÖR EN NY FRAMTIDSRESA

Kom med iPeabgänget

Se lediga tjänster