Som klippt och skuren för rollen

Emma Eriksson är projektledare på Peab och trivs som fisken i vattnet. Säg ”hej” till en 30-åring från Skövde som halkade in i byggbranschen på det klassiska bananskalet.

Vägen in i byggbranschen kan se olika ut för olika människor. Men en gemensam nämnare för de flesta är lusten att skapa och se konkreta resultat.

 Jag har nog alltid varit intresserad av att se saker färdiga. Att få följa med en process, från ax till limpa, från planering till färdig byggnad  och då är ju byggbranschen en perfekt plats att vara på.

Med just den ambitionen i bakfickan verkar rollen som projektledare som klippt och skuren för Emma.

 Verkligen! Jag får ju vara delaktig i hela processen, hela resan, och se saker växa fram  från en öde äng till ett nytt bostadsområde.

Från byggstart till inflyttning

Projektledarrollen bjuder på insyn i projektens många olika delar. Den konstanta variationen innebär nya utmaningar varje dag.

 Jag och mina kollegor kommer in i processen direkt efter ett markförvärv och det är bestämt att ”nu ska vi bygga”. Då startar vi upp projektet och tar kontakt med arkitekter, skickar in bygglovsansökningar, gör kalkyler och påbörjar upphandlingar av produktion.

Sedan finns Emma och hennes kollegor kvar i de aktuella projekten under processens gång, hela vägen fram till inflyttning. Just nu ligger mycket fokus på kvarteret Messingen i Upplands Väsby.

 Där är jag ute på plats ett par gånger i veckan och har kontinuerliga avstämningar. Ibland känns det som att vi är med i varenda detalj av ett byggprojekt. Det är oerhört varierat från dag till dag, och enormt stimulerande.

En värld av möjligheter

Längtan efter konkreta resultat och att få driva processer framåt själv ledde Emma till byggbranschen och Peab. Och de tydliga karriärvägarna gör att hon inte flyttar på sig i första taget.

Emma läste till byggingenjör på KY/YH och gick därefter direkt ut i bygg- och anläggningsvärlden.

 Studierna ledde till fyra år på ett entreprenadföretag. Där trivdes jag jättebra, men sökte mig trots det i jakt på nya utmaningar vidare till ett konsultföretag.

Längtan efter att få driva egna projekt gjorde dock att valet blev enkelt när en möjlighet på Peab dök upp.

 Peab är ett företag där man verkligen lever efter sina kärnvärden. Det finns så otroligt mycket kompetens och ödmjukhet och själv lär jag mig nytt varje dag. Mitt mål är att fortsätta utvecklas inom Peab, här finns alla möjligheter i världen.

Gemenskap – på jobbet och fritiden

Emma gillar att träffa vänner och hon tycker om läsning, resor, mat och vin. Den goda stämningen och gemenskapen på Peab gör också att hon gärna umgås med kollegor efter arbetsdagens slut.

 Det finns en härlig stämning och en gemenskap på Peab som slår det mesta. Vi jobbar verkligen för varandra och samsynen gör att vi kan hjälpa varandra hela tiden.

Och för Emma har gemenskapen och den positiva stämningen lyckats ta sig in även i privatlivet.

 Vi är ett gäng kollegor som umgås en hel del utanför jobbet och som trivs lika bra ihop på kontoret som efter arbetstid. Det säger ju en hel del om stämningen.

I övrigt ägnar Emma fritiden åt matlagning, resor och läsning. Att hitta balansen mellan jobb och fritid är enkelt.

 Dels är min roll så pass flexibel, men jag har också väldigt lyhörda chefer som alltid är måna om att man inte har för mycket att göra. Sånt gör ju att man trivs ännu mer!

Res vidare med Peab

Vi hoppas att du hittat några intressanta vägar att resa. Vi vet också att ingen väg är den andra lik.

För oss på Peab är varje medarbetare unik. Vi lyssnar och ger dig chans att utvecklas i den riktning du vill. Det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån. Vi vill gärna att du följer med oss.

GÖR EN NY FRAMTIDSRESA

Kom med iPeabgänget

Se lediga tjänster