Med blick för en bra arbetsplats

Som projektledare på Peab Fastighetsutveckling ansvarar Ina Hällgren bland annat för de företag som ska flytta in i Kvarteret Lyckholms i Göteborg. Här är hon med och skapar bra arbetsplatser åt företagens anställda.

Ina pluggade till civilingenjör i Samhällsbyggnadsteknik på Chalmers, som ligger bara två kilometer från Lyckholms. Hon läste bland annat kurser i arkitektur och fastighetsekonomi och har byggt på med en master i internationell projektledning.

Redan under studietiden började Ina på ett konsultbolag, men sökte sig senare till Peab eftersom hon är intresserad av fastighetsutveckling och vill få större inflytande i projekten.

– Peab har korta vägar till investeringsbeslut, det finns en lyhördhet för idéer. Vi äger ju fastigheter, så jag kan arbeta med produkten under längre tid och komma närmare kunden. Det känns viktigt att skapa en bra miljö för människor som tillbringar arbetsdagarna i våra fastigheter.

Det gäller att hitta balansen

I Lyckholms arbetar Ina med många delar av projektet – från planärenden till utformning av lokalerna och hantering av ekonomin. Då är det viktigt att kunna dra gränser.

– Vi använder hela vår process, från förvärv av fastigheten till projektledning och överlämning till förvaltningssidan. Vi är ett litet team av projektledare, affärsutvecklare, projektchef, förvaltare och uthyrare. Vi kan också ta in fler kollegor vid behov. Peab har olika kompetenser som är värdefulla att ta vara på i olika faser.

Som projektledare har Ina arbetsuppgifter inom flera områden. Hon lyfter fram en styrka som hon tycker är viktig i hennes roll:

– Jag tror att jag är bra på att engagera mig lagom mycket i detaljer. Det gäller att hitta en balans mellan vad jag ska göra och vad jag kan delegera.

Coachning för framtiden

Ina tycker om att skapa kontakter och tänka långsiktigt i relationer. Det är en styrka i hennes dagliga arbete och kan bli värdefull i framtiden när hon hoppas kunna ta ett ännu större ansvar i team och projekt.

I ett mentorsprogram på Peab utvecklade hon flera viktiga kompetenser och styrkor.

– Jag och fem kollegor fick hjälp med bland annat personlig utveckling. Vi fick individuell coachning och hade nätverksträffar inom ledarskap och grupputveckling.

Programmet var ett utmärkt avstamp inför framtiden. När Ina blickar framåt på de närmaste åren ser hon flera intressanta utvecklingsmöjligheter.

– Jag vill fortsätta att jobba i projekten och ta ett större ansvar. Jag kan tänka mig att bli projektchef för ett större utvecklingsprojekt. Längre fram skulle jag kunna tänka mig att arbeta med mer strategiska frågor över projektnivå.

På väg mot En Svensk Klassiker

En god middag tillsammans med vännerna betyder mycket för Ina. Dessutom drar hon gärna på sig löparskorna – Göteborgsvarvet har hon sprungit flera gånger. Nu siktar hon på ännu större utmaningar.

Det fungerar fint för Ina att kombinera arbete med fritid – det är sällan hon jobbar långa kvällar. Hon uppskattar också förmånerna inom Peab, till exempel personalrabatter, friskvårdsbidrag och Peab Fritid, som är ett initiativ där Peab sponsrar aktiviteteter.

När det gäller träningen är det framför allt löpning och skidåkning som gäller. Ina förbereder sig nu för de större tävlingarna.

– Jag tränar för att genomföra En Svensk Klassiker. Kanske blir det nästa år. Det kräver investering och engagemang. De långa loppen är utmanande, men jag gillar utmaningar, säger hon.

Res vidare med Peab

Vi hoppas att du hittat några intressanta vägar att resa. Vi vet också att ingen väg är den andra lik.

För oss på Peab är varje medarbetare unik. Vi lyssnar och ger dig chans att utvecklas i den riktning du vill. Det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån. Vi vill gärna att du följer med oss.

GÖR EN NY FRAMTIDSRESA

Kom med iPeabgänget

Se lediga tjänster