Christina skapar trygghet åt andra

Hon har alltid tyckt att det är roligt att planera. Att styra upp och ha koll. Christina Gustafsson har arbetat mer än 10 år som platschef på Peab.

Alla projekt är naturligtvis olika och mycket kan skilja sig från ett bygge till ett annat. Men en sak har de gemensamt – behovet av struktur och planering. Och det är mitt i detta Christina trivs som bäst.

– På kontoret eller ute i fält handlar det om att samordna arbetsmiljön i ett projekt, att se till att allt fungerar, att alla kan utföra sitt jobb på ett så säkert och bra sätt som möjligt.

Utöver samordningen omfattar uppgifterna även KMA-arbete, det vill säga Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö. Christina arbetar dessutom med bemanning och tidplaner. Hon sköter kommunikation mellan Peab och underentreprenörer. Hon har direktkontakt med beställare. Och hon ansvarar för projektekonomi och prognosarbete.

– Visst kan det verka mycket men det är ett intressant, engagerande och roligt arbete. Ofta är man ju med från ax till limpa, från planering och projektering till färdiga byggnader.

I händelsernas centrum

Just nu är det bygget av Partille Port som tar upp det mesta av Christinas tid. Och här befinner hon sig i händelsernas centrum – ett bra tag framöver.

Just nu är det fullt fokus på Partille Port. Peab är huvudentreprenör för bygget av Kvarter 4, som består av bostäder, handel, äldreboende, garage och parkering.

– Inflyttning är planerat till 2018–2019, så vi befinner oss mitt i projektet just nu. Mina arbetsuppgifter handlar här om att säkerställa ett fungerande samarbete med alla inblandade och ha koll på arbetsmiljön på bygget.

Ett par gånger om dagen är det bra att vara ute i produktionen där förmågan att planera, in i minsta detalj, ständigt sätts på prov.

– I grund och botten handlar det om att skapa ordning och rätt förutsättningar, ofta tillsammans med många andra intressenter.

Tre decennier av trivsel

Efter studierna har Christina varit byggbranschen trogen, i mer än 30 år. Tre decennier som bäst sammanfattas med ord som ”roligt” och ”trivsel”.

Det började med fyraårig teknisk linje med inriktning mot bygg. Och därefter har det bara varit byggbranschen som gällt för Christina.

– Direkt efter studierna började jag på ett stort byggbolag och där kom jag att bli kvar i drygt 20 år i olika roller.

Först jobbade Christina som kalkylator, men efter ett tag tog hon ett steg närmare produktionen – först som arbetsledare och sedan som platschef.

2006 fick hon erbjudandet om att ta steget över till Peab, vilket då var ett ganska enkelt val.

– Jag fick möjlighet att jobba som platschef, med ett projekt i min hemort, vilket passade föräldralogistiken väldigt bra. Och sedan dess har jag varit kvar på Peab och har inga planer på annat. Jag trivs och har roligt på jobbet, och mer kan man väl inte begära.

Fullt fokus på avkoppling – och träning

Under många år var det barnen som gällde. Och hästar och hundar. Men idag är barnen vuxna och familjen har bara en katt. Nu är det istället frisk luft och egen träning som står på Christinas fritidsschema.

Med de tre pojkarna vuxna och utflyttade fanns plötsligt hur mycket tid som helst att förvalta. Tid som nu bland annat fylls med promenader och löprundor, en tur på träningscykeln eller lite pysslande i trädgården.

– Där det tidigare var fullt fokus på barnen och deras aktiviteter, så har jag nu gott om egentid. Tid som jag spenderar utomhus i friska luften så mycket det bara går.

Något problem med att hitta balans mellan jobb och fritid finns heller inte. Efter mer än 30 yrkesverksamma år, så är gränserna väldefinierade.

– Det händer ju naturligtvis att man måste jobba lite extra ibland, men oftast är det jobbfritt hemma. Och då är det avkoppling med egen träning som gäller.

Res vidare med Peab

Vi hoppas att du hittat några intressanta vägar att resa. Vi vet också att ingen väg är den andra lik.

För oss på Peab är varje medarbetare unik. Vi lyssnar och ger dig chans att utvecklas i den riktning du vill. Det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån. Vi vill gärna att du följer med oss.

GÖR EN NY FRAMTIDSRESA

Kom med iPeabgänget

Se lediga tjänster