När allt känns som det ska

Det tog ett tag, men nu har Malin Isoao hamnat rätt. Efter lastbilskörande och barnskötsel är det nu miljö och arbetsmiljö som gäller. Både hemma och på jobbet.

Egentligen skulle hon ju bli lastbilschaufför. Det var det som var drömmen. Men drömmen sprack rejält.

– Det visade sig att det inte var särskilt kul. Jag körde distribution ett tag i Norge och det var tungt och väldigt ensamt, säger Malin och skrattar.

I stället återvände Malin till sitt Blekinge. Och där är det nu miljö och arbetsmiljö som står på programmet. Efter ett och ett halvt år som KMA-samordnare på Peab känns allt som det ska.

– Peab är en stor och bra arbetsgivare med starkt fokus på miljö och säkerhet, vilket ju är mina huvudsakliga arbetsuppgifter. Så naturligtvis trivs jag hur bra som helst.

Städar upp i markerna

Som KMA-samordnare stödjer Malin produktionen med riskbedömning, information, arbetsmiljöplaner och underlag. Allt det som behövs för att möta allt striktare lagkrav vad gäller miljöarbetet.

– Jag jobbar oftast direkt mot platschefen eller arbetsledaren och fungerar som en stödperson i planeringen. Ingen dag är den andra lik och uppgifterna är extremt varierande.

Det projekt som upptar det mesta av Malins tid är byggandet av den helt nya stadsdelen Pottholmen i Karlskrona. Ett gigantiskt projekt där miljöaspekten i allra högsta grad är en viktig del.

– Vad folk kanske inte vet är att stora delar av Karlskrona är byggt på uppfyllnader där man fyllt igen med i princip vilket skräp som helst. Detta innebär att saneringsarbetet är omfattande på grund av de höga graderna av föroreningar.

Framtiden stavas miljö

Lastbilar och barn. Sedan miljöfrågor – ett viktigt, ständigt växande ansvarsområde inom byggbranschen. Och Malin planerar att följa med i utvecklingen.

På gymnasiet blev det byggprogrammet med inriktning mot anläggningsfordon. På det följde den inte helt lyckade tiden som lastbilschaufför.

– Efter det jobbade jag som förskollärare innan jag läste till anläggningsingenjör på Yrkeshögskolan. På den vägen hamnade jag som arbetsledarlärling och sedan som transportledare. En lite udda väg in i byggbranschen, kanske …

– Sedan blev det Peab – ett lätt val! Att jobba med anläggning, kvalitet och miljö är både spännande och utmanande. Och jag har konstant kunnat utbilda mig vidare inom mitt område.

Det är inom miljö som Malins framtid finns.

– Nästa steg blir nog att specialisera mig, antingen inom miljö eller arbetsmiljö. Det är viktiga områden som växer mer och mer.

Gift med jobbet

Balansen mellan jobb och fritid är naturligtvis viktig. Men för Malin har familjesituationen gjort det hela till en rejäl utmaning.

På fritiden är det golf och jakt som gäller, allt beroende på säsong. Rådjur, hjort och räv – eller rough och green. Men vid sidan av det blir det även en hel del jobb. Något som för Malin är extremt svårt att komma ifrån.

– Haha! Ja, min man jobbar ju som platschef på Peab vilket gör gränserna mellan jobb och fritid lite luddiga. Det blir ju ofta att vi snackar jobb hemma, även om vi verkligen försöker låta bli.

Något fritidsumgänge med kollegor i övrigt blir det dock inte, förutom enstaka aktiviteter i företagets regi.

– Nej, det får räcka med maken. Men jag måste säga att jag är jättenöjd med mina kollegor annars. Vi är verkligen ett bra gäng och jag trivs jättebra.

Res vidare med Peab

Vi hoppas att du hittat några intressanta vägar att resa. Vi vet också att ingen väg är den andra lik.

För oss på Peab är varje medarbetare unik. Vi lyssnar och ger dig chans att utvecklas i den riktning du vill. Det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån. Vi vill gärna att du följer med oss.

GÖR EN NY FRAMTIDSRESA

Kom med iPeabgänget

Se lediga tjänster