”Jag vill vara där det händer”

Det var längtan efter att jobba ute i verkligheten som lockade Kristoffer Ivarsson till Peab och jobbet som kalkylingenjör. Nu är han med och tar Peab in i den digitala framtiden.

Kristoffer pluggade till högskoleingenjör i byggnadsteknik på Linköpings universitet. Efter ett par år på en konsultfirma kände han att han vill jobba där det händer. Han kontaktade Peab, gick på några intervjuer och blev anställd.

Idag arbetar han med att skapa kalkyler till byggprojekt. När dagen rullar igång tar Kristoffer en kopp kaffe, snackar med kollegor och kollar mejl. Sedan träffar han platschef, arbetschef, arkitekter, beställare och de andra i projektet.

– Kalkylerna är viktiga när vi lämnar anbud och arbetar i projekten. Jag skapar 3D-modeller och kopplar modellens mängder mot material och arbetstider, vilket ger oss en kostnadskalkyl och tidplan för projektet.

Modeller för framtiden

Kristoffers kunskaper inom digital modellering gör att Peab ligger långt framme inom Building Information Modeling, BIM. Det är ett kreativt arbete som också ger stor nytta i uppdragen.

När Kristoffer använder BIM för att skapa modeller blir det enklare att hålla koll på projektets alla delar. Arbetslaget. Material. Kostnader. Tiden. Och allt hänger ihop – förändras till exempel storleken på en vägg påverkas även andra delar. Kristoffer stortrivs i sin roll och ser stora fördelar med BIM.

– Just nu jobbar jag med ett bostadsprojekt i Kumla. Det är extra roligt eftersom jag bor i stan. Vi använder BIM från planering till produktion. Vi ska göra bra inköp, hålla koll på material och veta vad som ingår. Det blir tydligare och bättre för alla, säger Kristoffer.

En öppen atmosfär

Jordnära, Utvecklande, Pålitliga, Personliga – det är kärnvärdena som vägleder Peab. Kristoffer känner att värdena präglar atmosfären bland kollegorna och gör att han lär sig nytt hela tiden.

– Kulturen inom Peab är väldigt öppen. Man blir inte placerad i fack, man har möjlighet att vara med på alla fronter. Jag upplever också en bra kontakt mellan de på kontoret och de som arbetar ute i produktionen.

Allt detta gör att Kristoffer ser stora möjligheter till utveckling inom Peab. Han vill gärna jobba vidare med att hitta fler fördelar med BIM.

– Det är en spännande fas där jag är med och skapar nya arbetssätt och metoder. Hur kan vi göra kunskap, verktyg och modeller tillgängliga för fler personer i projekten? Hur kan vi arbeta mer effektivt? Det blir till stor nytta både för Peab och våra kunder.

En runda i skogen ger ny energi

Kristoffer älskar att träna. Då är det härligt att starta morgonen med ett pass på kontorets gym. Och lika skönt är det att dra på löparskorna och sticka rakt ut i skogen.

– Jag har ett par kollegor på kontoret som också springer. Ibland när vi har tid tar vi en runda på lunchen. Vi har nära till skogen, det finns en slinga där, berättar Kristoffer.

Han brinner för löpningen och deltar gärna i ett lopp då och då. Under Göteborgsvarvet sprang han halvmaran – och Peab stod för anmälningsavgiften.

– Det är ett tufft lopp, men också en riktig folkfest. Kanske vågar jag mig på ett maraton i framtiden, säger Kristoffer med ett leende.

Res vidare med Peab

Vi hoppas att du hittat några intressanta vägar att resa. Vi vet också att ingen väg är den andra lik.

För oss på Peab är varje medarbetare unik. Vi lyssnar och ger dig chans att utvecklas i den riktning du vill. Det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån. Vi vill gärna att du följer med oss.

GÖR EN NY FRAMTIDSRESA

Kom med iPeabgänget

Se lediga tjänster