Från landsväg till flygplats

Uppdragen kan gälla allt från asfaltering av landsvägar till att bygga ut flygplatser. För en arbetsledare på Peab Asfalt ser arbetsplatserna olika ut nästan varje dag.

Daniel Ingehult Gustavsson jobbar i en stor region där olika projekt kan ta honom till allt från Örebro till Stockholm och Sundsvall. Men för Daniel har det också inneburit att bekanta sig med ett flertal flygplatser.

– Det är nog en av de mest positiva delarna med jobbet – att få resa runt och se olika delar av landet. Jag varit inblandad i jobb på flygplatserna i Arlanda, Bromma, Östersund, Luleå och Umeå.

– Variationen i såväl arbetsplatser som arbetsuppgifter är ju det som gör att jag trivs så bra och det som gör jobbet kul.

En länk som håller samman

Det handlar om människor. Att få dem att jobba bra ihop och att må bra. Och om planering, så klart. När Daniel själv sammanfattar sin roll blir det med frasen ”lösningsorienterad problemlösare”.

Rollen som arbetsledare tar Daniel till arbetsplatser runt hela landet. Från stora infrastrukturprojekt till asfaltsläggning på lantliga småvägar. Huvuduppgiften är att planera och underlätta för arbetslaget.

– Jag är på plats i fält och samarbetar med respektive platschef och arbetslagen. Det handlar om att boka upp personal och fordon, planera dagen och de kommande dagarnas arbete. Helt enkelt att serva laget med allt de behöver för att göra ett effektivt och bra jobb.

För närvarande är det dock fullt fokus på Arlanda flygplats.

– Det blir ju jobb måndag till torsdag i Stockholm, vilket innebär att det blir långa dagar och att jag övernattar. Så det gäller att ta tillvara på den lediga tiden däremellan. Sedan får jag ju viss ekonomisk kompensation för de ibland långa passen.

Resan har bara börjat

Att det blev just asfalt var egentligen bara slump. En ledig tjänst i hemstaden Örebro blev startskottet för karriären inom Peab Asfalt. En karriär som Daniel trivs bra med.

Efter gymnasiet körde Daniel truck några år innan det blev dags för vidarestudier. Studierna tog honom till Luleå där han läste till civilingenjör i Väg- och vattenbyggnad, med inriktning Jord och berg.

– Via utbildningen halkade jag in på Peab och jag gjorde praktik på Peab Asfalt i sju månader. Jag trivdes bra och när det sedan dök upp en tjänst i Örebro så var valet ganska enkelt.

Det valet tycks ha fallit väl ut. Trots långa resor och arbete på annan ort trivs Daniel utmärkt. Och efter tre år har funderingarna på framtiden tagit fart.

– Peab är ju ett väldigt öppet företag där man verkligen kan utvecklas och avancera. Nästa steg för mig kan väl bli en roll som platschef.

Att planera för en bra balans

Planering är A och O för Daniel. Inte minst när det handlar om att hitta balansen mellan jobb och fritid.

Asfaltsläggning är beroende av väder och temperaturer. Vintern är lågsäsong för Daniels del. Vintertid innebär att han administrerar, ordnar med tillstånd – och detaljplanerar inför kommande projekt.

– Man försöker alltid hitta en bra balans mellan jobb och fritid, just med tanke på att jag ibland jobbar borta från hemmet under längre perioder.

Fritiden ägnas annars åt innebandyspel och jakt. Samt umgänge med vänner.

– Vi har ju väldigt skön stämning överlag i de team där jag jobbar, och visst händer det att vi ordnar något då och då. Men med tanke på att vi jobbar så koncentrerade perioder ihop så är det viktigt att få vila från varandra.

Res vidare med Peab

Vi hoppas att du hittat några intressanta vägar att resa. Vi vet också att ingen väg är den andra lik.

För oss på Peab är varje medarbetare unik. Vi lyssnar och ger dig chans att utvecklas i den riktning du vill. Det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån. Vi vill gärna att du följer med oss.

GÖR EN NY FRAMTIDSRESA

Kom med iPeabgänget

Se lediga tjänster