Att vara tydlig är det viktigaste

En 43-årig skåning i exil i Stockholm. En träningsmänniska med intresse för allt som innehåller ordet ”bygg”. Möt Fredrik Persson, arbetschefen med tusen järn i elden.

Arbetschefens uppgift kan vara svår att sammanfatta. Det handlar om ansvar och bestämmande, men för Fredrik Persson är det absolut viktigaste rak och tydlig kommunikation.

– Mycket av min dag brukar gå till att stötta medarbetare och aktivt sätta ihop bra team och skapa gott samarbete mellan olika delar av företaget. Jag för en konstant dialog med platschefer, arbetsledare samt andra delar av Peab-koncernen för att minimera missförstånd och skapa effektivitet.

Oavsett om Fredrik tar sig an tekniska eller ekonomiska utmaningar är ”tydlighet” det viktigaste ordet. I varje del av kommunikationen, i informationen till medarbetare.

– Man bör naturligtvis ha ett stort teknikkunnande, men minst lika viktigt är den sociala aspekten, att kunna människor och vara bra på teambuilding.

Variation som stimulerar

Som arbetschef på Peab är ingen dag den andra lik. Arbetsuppgifterna finns lika mycket på kontoret som ute på fältet. Eller i Södertälje.

– Mitt jobb och min roll är oerhört stimulerande och varierande och handlar om så otroligt många olika saker – från administration och skapa nya affärer till att vara ute på byggen och lösa saker på plats.

Ett uppdrag där Fredriks 20 år i byggbranschen och hans kunskap verkligen har ställts på prov är samarbetet med Scania i Södertälje.

– Ska jag lyfta något projekt högst så är det grund- och anläggningsarbetet vi gör för Scania i Södertälje. Jag är oerhört stolt över det förtroende de har för oss och det samarbete vi skapat.

Ständigt nya utmaningar

Det började med barndomens snickrande och byggande. En passion som följt med Fredrik genom hans långa och lärorika arbetsresa fram till idag.

Byggnadsinriktningen i studierna ledde till civilingenjörsexamen och ett halvår i USA. 1998 flyttade Fredrik till Stockholm och började arbeta som entreprenadingenjör. Han blev senare ansvarig för ett grundläggningsarbete för trafikleden Södra Länken. Genom åren har han samlat på sig viktiga erfarenheter och kunskaper från en mängd uppdrag hos stora internationella bygg- och anläggningsentreprenörer. När Fredrik började på Peab ställdes han inför nya utmaningar i rollen som arbetschef.

– Jag skulle nog säga att det krävs minst 10 års erfarenhet för att bli arbetschef, för att få överblick över alla de delar som krävs. Och just nu är det fullt fokus på den här rollen, men det finns fortfarande ytterligare steg att ta på karriärresan.

Ett fulladdat schema

Träning varje dag. Jobb. Familj. Och matlagning. Fredrik Perssons dygn tycks onekligen innehålla fler än 24 timmar.

Han vill inte kalla sig träningsnarkoman, men beskriver sig själv som ”allmänt aktiv”. Och mycket av Fredriks fritid kretsar kring träningen. ”Något triathlonlopp om året” kanske skulle vara tillräckligt för vem som helst, men Fredrik lyckas fylla på med träning alla dagar i veckan.

– Haha, ja det blir mycket träning men det är inga problem att klämma in. Jag brukar säga att ”ska man ändå duscha så kan man lika gärna träna först”.

Annars fylls den jobbfria tiden med umgänge med familjen i Stockholmsförorten. Och blir det några minuter över så ägnas de åt matlagning med ”gott” som det enkla ledordet.

– Jag vet att det är full fart hela tiden, men så har jag alltid levt. Jag trivs alldeles utmärkt med mitt schema.

Res vidare med Peab

Vi hoppas att du hittat några intressanta vägar att resa. Vi vet också att ingen väg är den andra lik.

För oss på Peab är varje medarbetare unik. Vi lyssnar och ger dig chans att utvecklas i den riktning du vill. Det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån. Vi vill gärna att du följer med oss.

GÖR EN NY FRAMTIDSRESA

Kom med iPeabgänget

Se lediga tjänster