En målinriktad yrkesresa

Från snickrande till projektledning. Hans Espinozas resa har varit lång. Just nu har den lett till rollen som entreprenadingenjör på Peab, men resan fortsätter framåt.

För Hans började det med drömmande blickar ut från barndomens bilbaksäte. Blickar ut över byggarbetsplatser. Redan där och då väcktes intresset för att bygga, för bostäder – och för helheten.

– Att åka förbi de där platserna där det byggdes bostäder gjorde mig oerhört nyfiken. Jag tror att jag bestämde mig redan då. Jag ville jobba med att bygga. Med att skapa nytt.

Drömmen omvandlades till målmedvetenhet. Hans pluggade i Halmstad och Örebro och kom allt närmare barndomsdrömmarnas byggarbetsplatser.

– Jag har alltid drivits av utmaningar och varit övertygad om att ett starkt engagemang är det viktigaste man kan ha. Mig har det tagit dit jag vill, och förhoppningsvis snart ännu längre.

Samarbete som drivkraft

I rollen som entreprenadingenjör stöttar Hans produktionen i uppdraget på en mängd olika sätt. Ledordet i beskrivningen av hans arbete är ”variation”.

– Ibland agerar jag projektchef och styr tid- och resursplanering under produktion. Andra gånger är jag mer renodlad entreprenadingenjör och jobbar med anbud och leveransplaner tidigare i processen.

Under sina fyra år på Peab har Hans varit verksam inom nybostadsproduktion och bland många spännande projekt är det ett som sticker ut lite extra.

– Arbetet med bostadsområdet Lodet i Örebro är det jag alltid lyfter fram. Det var direkt imponerande produktionsmässigt, med ett extremt bra samarbete mellan alla inblandade parter.

– Nivån på samarbetet mellan underleverantörer och Peab, och mellan chefer och själva produktionen, fungerade så bra att Lodet har blivit en målbild som jag tar med mig till alla andra projekt.

Redo för nästa steg

Att lära från grunden. Att ha koll på hela processen, från kontoret till byggplatsen. Och att vara driven och engagerad. Självklarheter för Hans Espinoza.

Från barndomens drömmar via studier i industriell design och Byggingenjörsprogrammet till byggarbete som egenföretagare. Sedan hands-on och praktiskt arbete för ett litet byggföretag följt av administration på kommunen.

– Jag var bygglovshandläggare på Örebro kommun i två år. En utmärkt komplettering till det jag redan kunde med processer kring bygglov och markanvisning.

Sedan 2013 har Hans varit på Peab. Det innebär ytterligare ett steg på resan, ett val han är extremt nöjd med.

– Peab må vara ett stort företag, men här finns ett engagemang och en enormt bra stämning där man verkligen lever sina grundvärderingar. Nästa steg för mig kan bli biträdande arbetschef eller projektchef. Har man bara rätt driv kan man gå hur långt som helst.

När relationen sätts på prov

I krisen prövas vännen. På samma sätt kan relationen med arbetsgivaren prövas. Det blev tydligt när Hans drabbades av en djup, personlig tragedi.

– I detta har jag lyckligtvis känt ett enormt bra stöd från min arbetsgivare, och framförallt min närmaste chef. Jag har haft stöttning och det utrymme och de verktyg som behövts för att klara av situationen. Företaget har verkligen hanterat detta jättebra.

Familjen i det lilla huset i Hovsta utanför Örebro kommer alltid först. På andra plats jobbet. Den tid som inte fylls med familj eller jobb ägnar Hans åt sporter som fotboll eller innebandy. Samt åt fortsatt drömmande.

– Jag har aldrig drivits av lön, utan av utmaningar. Och mitt jobb ger mig just nu precis det jag behöver.

Res vidare med Peab

Vi hoppas att du hittat några intressanta vägar att resa. Vi vet också att ingen väg är den andra lik.

För oss på Peab är varje medarbetare unik. Vi lyssnar och ger dig chans att utvecklas i den riktning du vill. Det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån. Vi vill gärna att du följer med oss.

GÖR EN NY FRAMTIDSRESA

Kom med iPeabgänget

Se lediga tjänster